Heb jij ook altijd last van pluis? Op de ene plek veel krul en de andere geen krul? Volume op de verkeerde plaats?

Een krullenbehandeling duurt langer dan een normale behandeling. Dit komt omdat het haar veel specifieker behandeld wordt. Ook spreken we samen door wat wel en wat niet goed gaat.

  • We kijken naar de proteïne en vochtbalans in het haar
  • Verzorgen en stylen met de ‘eco cg’ techniek
  • Knippen met de speciale ‘curlsys’ techniek
  • Geven veel tips qua verzorging en styling
  • Drogen het haar met de diffuser in model

Bij het knippen met de curlsys techniek kijken we eerst hoe de natuurlijke krul is en hoe je wilt dat het valt. We knippen met de juiste techniek zodat de krul bevorderd wordt. Doordat het haar in plukken geknipt wordt, vallen de haren automatisch beter in een bundel en zo krijg je een betere krul en minder pluis.

Bij het in model brengen van krullen is het advies om een grof getangde kam of Denman borstel te gebruiken. In de salon zijn deze ook aanwezig en zal ik uitleggen en laten zien wat de voordelen zijn van het gebruik er van.

Het stylen doen we door in 3 stappen te denken. Prep, style en prime. Deze staan voor gegarandeerde mooie krullen.

  • Bij ‘prep’ kijken we van welk leave-in product het haar blij wordt. Het gebruik van een leave-in product wordt aangeraden omdat krullen van nature droger zijn doordat de talg zich niet goed kan verspreiden.
  • Daarna gaan we voor de ‘style’, nu worden de product(en) gebruikt die er voor zorgen dat de krul er goed in komt en lang blijft zitten. Er zijn verschillende producten die andere types haar verbeteren en andere resultaten geven. Na het basisproduct wordt het haar gedroogd. Je krijgt nu meestal keiharde krullen en dat vinden we een goed teken, omdat de krul dan gedurende de dag beter zal blijven zitten.
  • Als het haar helemaal droog is komt de ‘prime’, dat is het vastzetten van de krul door middel van het kneden met een olie. Zo is het haar minder vatbaar voor invloeden van buitenaf en blijft de krul langer in model. Nu zijn de krullen zacht, hebben volume, zijn bouncy en vooral glanzend!

De behandeling kan ook uitgebreid worden met een treatment. Omdat krullen van nature droger zijn is het fijn om regelmatig een treatment te doen zodat de stevigheid en voeding in het haar goed behouden blijven.

Zo ga je naar huis met veel vernieuwde informatie en gezond en blij haar!